المدة
حوالي ساعة و نص
الصعوبة: متوسطة
عدد اﻷفراد: 1 – 3
المكونات
نصف كيلو ريش ضاني
٢ ليمون
١ كوب نعناع مفروم
٢ قرن فلفل
٤ فصوص ثوم مهروس
٤ ملعقة كبيرة زيت
ملح و فلفل و شطة و كزبرة
طريقة العمل
يبشر الليمون و يخلط مع باقي التوابل و الثوم
توضع الريش في كيس مع التتبيلة و يرج الكييس جيدا حتي تتغطي اللحمة بالكامل
تترك الريش في التتبيلة من ساعتين فاكثر
يسخن الفرن (١٨٠ درجة ) و يسخن الزيت في مقلاة علي النار
تشوح الريش في الزيت حتي يصبح لونها ذهبي ثم توضع في الصينية مع ما تبقي من تتبيلة
تغطي بالفويل تدخل الفرن حوالي نصف ساعة
تقدم ساخنة و يسكب عليها ما تبقي من التتبيلة
طريقة عمل الريش الضاني بالنعناع
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen