المدة: حوالي ساعتين
الصعوبة: سهل و سريع
عدد اﻷفراد: 4 – 7
البط من اشهر الوجبات المطلوبة في العزومات الفاخرة …. دي وصفة كلها نكهات و توابل و اعشاب و صوص ينفع تحطوه علي ارز ابيض، بتكفي 6 اشخاص,وقت التحضير من ساعتين ل تلاته,
مقادير الاكلة:
بطة كاملة
للحشو : بصلتين كبار مقطعين + بصلتين للخلطة
سماق – بهارات دجاج .
ملقتين كبار ثوم
3 ملاعق كبار زنجبيل مفروم
ملح و فلفل
بابريكا
خل تفاح 3/1 كوب
3 ملاعق عسل
زعتر و ريحان و بقدوس و شبت و روز ماري و جوزة الطيب
زيت زيتون
طريقة عمل البط المشوي بخلطة نكهات
يسخن الفرن علي درجة حرارة 200
نحشي البطة بالبصل و تغلق باعواد اسنان
في وعاء يقلب البصل مع الملح و الفلفل و الزيت و السماق حتي يذبل – يمكن اضاقة فريك ( نصف كيلو منقوع طول الليل ) .
تخلط باقي المكونات
ثم ندهن البطة بهذه الخلطة جيدا جدا
توضع في كيس حراري / او تغلف بفويل جيدا جدا و توضع في الفرن علي درجة حرار 200 لمد
البط المشوي بخلطة نكهات
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen