Donnerstag, 9. Oktober 2014

البط المشوي بخلطة نكهات

المدة: حوالي ساعتين


الصعوبة: سهل و سريع


عدد اﻷفراد: 4 – 7


البط من اشهر الوجبات المطلوبة في العزومات الفاخرة …. دي وصفة كلها نكهات و توابل و اعشاب و صوص ينفع تحطوه علي ارز ابيض، بتكفي 6 اشخاص,وقت التحضير من ساعتين ل تلاته,


مقادير الاكلة:



  1. بطة كاملة




  2.  للحشو : بصلتين كبار مقطعين + بصلتين للخلطة




  3. سماق – بهارات دجاج .




  4. ملقتين كبار ثوم




  5. 3 ملاعق كبار زنجبيل مفروم




  6. ملح و فلفل




  7. بابريكا




  8. خل تفاح 3/1 كوب




  9. 3 ملاعق عسل




  10. زعتر و ريحان و بقدوس و شبت و روز ماري و جوزة الطيب




  11. زيت زيتون



طريقة عمل البط المشوي بخلطة نكهات



  1. يسخن الفرن علي درجة حرارة 200




  2. نحشي البطة بالبصل  و تغلق باعواد اسنان




  3. في وعاء يقلب البصل مع الملح و الفلفل و الزيت و السماق حتي يذبل – يمكن اضاقة فريك ( نصف كيلو منقوع طول الليل ) .




  4. تخلط باقي المكونات 




  5. ثم ندهن البطة بهذه الخلطة جيدا جدا




  6. توضع في كيس حراري / او تغلف بفويل جيدا جدا و توضع في الفرن علي درجة حرار 200 لمد




البط المشوي بخلطة نكهات

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen